Blackstone sugna på fastigheter i Kina

Private equity-giganten Blackstone Group är ute på jakt efter kommersiella fastigheter i Kina. Det uppger bolagets fastighetschef i Asien, Chris Heady, i en intervju med Wall Street Journal.

Enligt Hardy är bolaget för närvarande enbart inriktat på att förvärva fastigheter i landets storstäder. De mindre utvecklade städerna anses inte lika attraktiva eftersom de tenderar att vara beroende av en enda bransch, säger Hardy.

Den senaste tidens marknadsturbulens i den östasiatiska jätten verkar inte ha haft någon avskräckande effekt på bolagets satsningar. Bakgrunden stavas långsiktighet, menar Hardy.

”Volatilitet kan vara din vän om du har en medellång till lång sikt”, säger Hardy.

”Människor håller fortfarande på att spendera pengar och levnadsstandaren håller på att förbättras”, tillägger han.

Blackstones asiatiska fastighetsfond Blackstone Real Estate Partners Asia är en jätte i regionen. Fonden förvaltar för närvarande 5 miljarder dollar sedan lanseringen 2013.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.