Bolt tar in nytt kapital – värderas till 8,4 miljarder dollar

Mobilitetsföretaget Bolt, som tillhandahåller såväl taxitjänster som elsparkcyklar, tar in 711 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Sequoia Capital och Fidelity. Kapitalanskaffningen innebär att bolaget värderas till 8,4 miljarder dollar - upp från 4,8 miljarder dollar för 5 månader sedan.
Bolt tar in nytt kapital – värderas till 8,4 miljarder dollar - Elsparkesykler 2021
Foto: Annika Byrde / NTB
Bolt har på senare tid blivit en betydande konkurrent till Uber på bland annat nyckelmarknader såsom London och Paris, skriver CNBC och framhäver Bolts expansion till mat- och livsmedelsleveranser samt elskotrar.

Bolagets vd och grundare Markus Villig uppgav även att en börsnotering är trolig i framtiden: ”På lång sikt? Troligtvis, ja, vi kommer bli ett publikt bolag”, sa Boltchefen och tillade att ”det är inget brådskande för oss för tillfället.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets