Börsen pendlar runt nollan

Stockholmsbörsen var något lägre i den inledande handeln på onsdagen men har hämtat sig och ligger nu på plus.

Klockan 10.00 var OMXS30 0,1 procent lägre till noteringen 1.045,2. Omsättningen uppgick till 3,1 miljarder kronor. En timma senare är börsen åter på plus.

EricssonB var 1,7 procent, eller 1:30 kronor lägre, till 75 kronor men handlades utan rätt till utdelningen om 2:00 kronor.SkanskaB var 4,5 procent, eller 5:80 kronor ned, till 126:90 kronor då aktien handlades utan rätt till den ordinarie utdelningen om 5:25 kronor samt extra utdelningen på 1:00 kronor.

ScaniaB tappade 1,0 procent till 124:30 kronor. Aktien steg 6,8 procent på tisdagen efter att bolaget tidigarelagt presentationen av kvartalssiffrorna. Cheuvreux har sänkt rekommendationen för Scania till underperform från tidigare outperform. Riktkursen höjs dock till 115 kronor från tidigare 106 kronor.

Analytikerna har annars genomgående höjt riktkurserna för Scania efter beskedet. Exane BNP Paris har höjt riktkursen till 139 kronor från tidigare 130 kronor och Nordea har höjt till 140 kronor från 130 kronor.

VolvoB som på tisdagen var nära 4 procent upp på nyheten från Scania vände ned med 1,1 procent till 79:70 kronor. Louis Schweitzer, Volvos ordförande och tidigare Renaultchefen, säger i en intervju med Dagens Industri på onsdagen att han inte ser några problem om Renault skulle bestämma sig för att sälja sitt innehav i den svenska lastvagnstillverkaren.

SwedbankA sjönk 1,2 procent till 75:35 kronor. Nordea har sänkt rekommendationen för Swedbank till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs till 82 kronor från tidigare 73 kronor.

Nokiasteg 1,6 procent till 110 kronor. Tekniksektorn utvecklades väl i Asien och även i Europahandeln sedan Intel, efter stängningen i New York på tisdagen, överträffat förväntningarna med sin rapport. Det starka resultatet hänvisades till hög efterfrågan på nya chip och att affärsinvesteringarna inom teknik kommit tillbaka. Aktien steg 4 procent i efterhandeln.

Kappahlföll 3,9 procent till 68 kronor. SEB Enskilda har efteranmält en inbördes mäklad post om 16,2 procent av kapitalet till kurs 67:50 kronor, vilket kan jämföras med stängningskursen på tisdagen om 70:75 kronor.

Sent på tisdagen meddelade SEB Enskilda att man fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för en placering av motsvarande antal aktier i Kappahl genom book building. Aktierna ägdes av Livy Limited, ett bolag som indirekt kontrolleras av Paul Frankenius.

Börserna i New York stängde med mindre uppgångar under tisdagens handelssession sedan lägre oljepriser gett stöd till konsumentrelaterade aktier. Home Depot steg 2,6 procent, vilket vägde mot en nedgång för Alcoa om 1,6 procent efter att bolagets rapport blivit en mindre besvikelse.

Dow Jones slutade 0,1 procent högre, en viss förbättring jämfört med vid europeisk stängning då indexet var kring -0,1 procent. Därmed höll sig Dow Jones över 11.000-nivån, som indexet under måndagen för första gången på nära 19 månader. S&P 500 adderade 0,1 procent och Nasdaq Composite avancerade 0,3 procent.

De asiatiska börserna var övervägande högre under onsdagen under ledning av teknikaktier efter Intels rapport. Tokyo Electron var upp 4,1 procent medan Samsung Electronics och LG Electronics ökade 1,8 respektive 3,8 procent. Nikkei 225 steg 0,4 procent.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets