Börsveckan: Fem köpråd

Börsveckan ger i veckans nummer rekommendationen köp till fem bolag.

Såväl Electra som MQ, Amasten, D Carnegie, och Medivir får köprekommendationer i veckans nummer. Det skriver Direkt.

Vad gäller elektronikkedjan Electra ser värderingen lockande ut och detta tillsammans med en hög utdelning gör att Börsveckan höjer rekommendationen till köp.

Klädbolaget MQ:s aktiekurs har fördubblats på ett år. Tidningen ser dock att lönsamheten kan lyfta ytterligare och värderingen ses som låg. Köprekommendationen kvarstår.

Börsveckan menar vidare att fastighetsbolaget Amasten är en högriskaktie, men den får ändå en köprekommendation, på grund av en låg värdering och att Balder ingår i ägarlistan.

Fastighetsbolaget D Carnegies nyliga förvärv har inte fått något varmt mottagande av aktiemarknaden och detta får tidningen att anse att aktien är köpvärd.

Infektionsbolaget Medivir anses lågt värderad och tidningen upprepar sin köprekommendation.

Nätoperatörsbolaget DGC får rådet avvakta, då Börsveckan inte tror att bolaget kommer att överraska positivt den kommande tiden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco