Börsveckan: Fem köpvärda aktier

Börsveckan råder till att köpa Nobina, Irlab, Peab, Intrum och Resurs, samt avvakta med Pricer, Itab och AQ Group i det sista numret innan sommaruppehåll.

Bussoperatören Nobina har flera defensiva kvaliteter som Börsveckan gillar och dessutom en “fantastisk” direktavkastning.

“Aktien lär inte bli någon kursraket men den passar bra in i en utdelningsportfölj”, skriver Börsveckan och sätter köpråd.

Pricer ser ut att tappa såväl omsättning som vinst under 2019. Långsiktigt kan det dock bli bra om än att marginalutvecklingen är osäker, skriver Börsveckan som uppmanar till att avvakta med aktien men att hålla den under uppsikt.

Butiksinredningsbolaget Itab befinner sig i en klassisk turnaroundfas och frågan är om den positiva rapporten för det första kvartalet och kurdubblingen i år visar att vinden har vänt. Börsveckan väljer att avvakta.

Bioteknikbolaget Irlab, som utvecklar läkemedel inom Parkinsons, står inför ett potentiellt genombrott med en fullrekryterad fas 2-studie där preliminära resultat väntas efter sommaren.

“Vågar man chansa är en investering före resultatet från 790-studien kittlande och aktien är köpvärd med endera strategi, så välj efter riskbenägenhet”, skriver Börsveckan som har rådet köp.

Peab hade ett stabilt 2018 men i år anas en avmattning i branschen. Bolaget nya strategi bör ge bättre lönsamhet över tid och till 10 gånger vinsten passar aktien in i en långsiktig portfölj, skriver Börsveckan som har köpråd på aktien.

Intrum är en underskattad vinstmaskin och med vidtagna lönsamhetsåtgärder i Spanien och goda tillväxtmöjligheter ibland annat Grekland finns uppsida, enligt Börsveckan och rekommenderar köp.

Industrikonglomeratet AQ har fin historik men mycket har hänt i bolaget, på gott och ont. Det återstår att se om den nya ledningen kan bli lika framgångsrik som det gamla radarparet Mellgren och Andersson. Börsveckan väljer att avvakta.

Nischbanken Resurs värderas fortfarande lågt givet prestationerna, enligt Börsveckan som fortfarande lockas av aktien och råder till att köpa Resurs på ett års sikt.

Börsveckan går nu på sommarlov och nästa nummer kommer den 19 augusti.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här