Börsveckan: Triss i köpråd

Börsveckan analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan, vilket resulterar i tre köpråd.

Transcom, Husqvarna och NP3 får köpråd medan tidningen avvaktar med Qliro, Telia Sonera, Tele2, JM och DistIT. Vidare lämnar Börsveckan sin portfölj oförändrad denna vecka.

Callcenterbolaget Transcom är efter en lång tid lönsamhetsbesvär på rätt väg. Det öppnar för en uppvärdering av aktien. Börsveckan sätter ett köpråd med sikte på 105 kronor, vilket ger ett p/e-tal på 13,5 på vinstprognosen för 2016.

E-handelsbolaget Qliro, som tidigare hette Cdon, har verkligen inte hängt med i börsuppgången. Tyvärr talar varken vinstutvecklingen eller börsens inställning till e-handel för att det ändras. Både tillväxt och lönsamhet är otillfredsställande. Värderingen är inte heller direkt låg, anser Börsveckan som väljer att avvakta med aktien.

Husqvarna lämnade en hygglig rapport för det första kvartalet vilket gav ett litet lättnadsrally för aktien. Bolaget värderas med en rabatt på 18 procent jämfört med Electrolux. Tidningen anser att Husqvarna är värd en chansning och upprepar sitt köpråd för aktien.

TeliaSonera hade en trög start på året. Lönsamheten är dock fortfarande god och med starkare positioner i Norden ser det ganska ljust ut för bolaget. Börsveckan ser en begränsad potential på ett års sikt, vilket inte räcker för att motivera ett köpråd. Rekommendationen blir därför avvakta. Tidningen framhåller dock att Telia Sonera är köpvärd som utdelningsaktie.

Tele2 imponerar med sin starka delårsrapport för det första kvartalet.

Bolaget lyckas växa med lönsamhet, vilket få konkurrenter klarar. Den svenska verksamheten går som tåget medan det är blandad kompott i övriga länder. Aktien värderas till en premie på 25 procent mot branschgenomsnittet och Börsveckan avvaktar med aktien.

Bostadsutvecklaren JM bjöd aktieägarna på en smärre kalldusch med rapporten för det första kvartalet. Lönsamheten i vinstmotorn Stockholm sjönk rejält. Tidningen anser att det finns för många osäkerhetsfaktorer kring JM i dagsläget och väljer att avvakta med aktien.

Norrlandsbaserade fastighetsbolaget NP3, som grundades så sent som 2010, har gått starkt sedan noteringen i december. Börsveckan tror att ledningen kan fortsätta hitta bra affärer i sin nisch och uppgången kan då fortsätta. Tidningen anser att aktien är fortsatt köpvärd, om än att den är relativt riskfylld.

IT-distributören DistIT kom med en dålig rapport för det första kvartalet. Långsiktiga placerare behöver inte sälja, men Börsveckan slopar sitt gamla köpråd och väljer att avvakta inför det säsongsmässigt svaga andra kvartalet. Tidningen kommer utvärdera om aktien ska vara kvar eller inte i utdelningsportföljen nästa gång som portföljen uppdateras.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.