Bra start på året för Södra

Skogsbolaget redovisar en kraftig resultatökning för det första kvartalet, som löpt över de fyra månaderna januari till och med april 2014.

Södra har börjat året bra med en god utveckling och förbättrad intjäning inom samtliga affärsområden.

“Förbättringen beror både på egna insatser och på bättre marknadsförhållanden. Utvecklingen under resten av året är till stor del beroende av marknads- och valutakursutvecklingen”, kommenterar  Södras vd och koncernchef Lars Idermark i delårsrapporten.

“Södras väg framåt är tydlig och vi jobbar enligt vår nya fastlagda koncernstrategi, där ett viktigt steg är utbyggnaden av massabruket i Värö. Utbyggnaden innebär en investering på drygt fyra miljarder och en ökad produktionskapacitet från dagens 425.000 ton till 700.000 ton massa per år på Södra Cell Värö”, fortsätter Lars Idermark.

Södra redovisar ett resultat efter finansnetto på 477 miljoner kronor (-99) för det första kvartalet, som löpt över de fyra månaderna januari till och med april 2014.

Rörelseresultat uppgick till 503 miljoner kronor (-99). Rörelsemarginalen var 9 procent (neg).

Försäljningen uppgick till 5.838 miljoner kronor (5.538).

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här