Brister hos leverantör av medicinsk cannabis

Kanadensiska myndigheter har menar att Canntrust brutit mot reglerna genom att ha tillverkat produkter i olicensierade rum under en period.

Danska Stenocare, som är verksamma inom medicinsk cannabis, har mottagit ny information från sin leverantör i Kanada, Canntrust, som indikerar att ytterligare en del av produkterna i Stenocares lager kom från Canntrusts produktionsrum som inte var godkända vid produktionstillfället. Dessa produkter har sålts på marknaden sedan 10 juni 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

På måndagen framkom det att kanadensiska myndigheter funnit brister hos Canntrust då Canntrust brutit mot reglerna genom att ha tillverkat produkter i olicensierade rum under en period. Stenocares kommentar häromdagen var att alla produktpartier som bolaget fått från Canntrust – förutom ett – var orelaterade till den aktuella frågan.

Den nya informationen är att de flesta produkter från Canntrust som Stenocare har i lager och som Stenocare sålt på den danska marknaden sedan 10 juni tillverkades i icke-godkända produktionsrum hos Canntrust. Det handlar nu om fem produktpartier, alltså inte bara en som tidigare rapporterats.

“Den mest sannolika konsekvensen från denna nyuppkomna situation är att det kommer att bli en temporär brist på medicinska cannabisprodukter till den danska marknaden. Detta kommer att ha negativa finansiella konsekvenser för Stenocare, trots faktumet att Canntrust är kontraktsbundet att leverera fullt licensierade och godkända produkter till Stenocare”, skriver det danska bolaget.

Handeln i Stenocare-aktien, som stoppades på torsdagsmorgonen föll 14 procent när handeln återupptogs på Spotlight Stock Market i Köpenhamn vid 12-tiden på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.