Brittiska banker kan behöva miljarder i kapitaltillskott

Storbritanniens fem största banker kommer att behöva anskaffa flera miljarder pund i ytterligare kapital, som en del i den reform som är tänkt att skydda skattebetalare från framtida kriser.

Det uppger källor för Sky News.

Enligt uppgifterna kommer avdelningen för makrotillsyn vid Bank of England att presentera den exakta summan under torsdagen i ett betänkande, som en del i det ramverk som ska introduceras under 2019.

Summan, vars exakta tal är okänt, ska bankerna behöva anskaffa kollektivt – men den kommer nödvändigtvis inte tvinga bankerna att söka kapital externt, uppger källorna.

Storbritanniens regering har redan bedömt att kostnaderna för omstruktureringar i samband med ramverket kommer att uppgå till omkring 3 miljarder pund, plus årliga driftskostnader på mellan 1,7 till 4,4 miljarder pund.

Bankerna det rör sig om Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland och Santander UK.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG