Bud på Sobi värt 235 kronor per aktie – storägarna Investor och Fjärde AP-fonden accepterar

Riskkapitalbolaget Advent och Aurora Investment, ett bolag kopplat till Singapores förmögenhetsfond, lägger idag fram ett rekommenderat offentligt bud på läkemedelsbolaget Sobi värt 235 kronor per aktie i kontanter. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bud på Sobi värt 235 kronor per aktie – storägarna Investor och Fjärde AP-fonden accepterar - sobi-900
Foto: Janerik Henriksson/TT
Beskedet kommer efter att Bloomberg News i förra veckan rapporterat att Advent övervägde ett bud på Sobi.

Erbjudandet värderar hela Sobi till 69,4 miljarder kronor och innebär en premie om 34,5% i förhållande till stängningskursen den 25 augusti. Jämfört med den volymvägda snittkursen de senaste 30 handelsdagarna är premien 37,7%.

Sobis styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet som formellt sker genom bolaget Agnafit Bidco. Storägarna Investor och Fjärde AP-fonden, med cirka 36,45 respektive 9,66% av aktierna, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Acceptperioden väntas löpa mellan 22 september och 21 oktober. Affären är villkorad av en accept på minst 90% av aktierna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets