Buffett spår fortsatt lyft för aktier

Den legendariske investeraren Warren Buffett blir inte skrämd av volatiliteten och i en intervju under måndagen lät han göra gällande att aktier kommer att fortsätta upp, skriver Business Insider.

Buffett tryckte även på det faktum att han är en långsiktig investerare och förväntar sig att aktier står avsevärt mycket högre om 10 eller 20 år. Något som också gör honom okänslig för kortsiktiga fluktuationer.

Buffett antyder också att han kan ha köpt in sig ännu mer i teknikföretaget IBM och hänvisar till ett dokument inskickat till myndigheter som blir offentligt inom kort. Det enligt en tweet från CNBC-ankaret Andrew Ross Sorkin.

Under måndagen bekräftades även helgens rykte och Warren Buffetts Berkshire Hathaway tänker köpa versktadsbolaget Precision Castparts i en affär värd drygt 37 miljarder dollar inklusive skulder.

I motsats till konsensusprognoser tror Warren Buffett däremot inte att den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer att höja räntan i september. Det skriver Business Insider efter att Buffett intervjuats på CNBC på måndagen.

Efter att det i fredags rapporterades att den amerikanska ekonomin ökade med 215.000 jobb i juli stärktes tron om en räntehöjning i september.

Buffett ser å andra sidan att det kommer att vara svårt för Fed att höja räntan när utländska centralbanker även fortsatt håller en låg ränta för att stimulera ekonomin.

– Det kan mycket väl bli en höjning, men det är inget lätt beslut när nivåerna är väsentligt lägre i Europa, samtidigt kan det påverka import och export, uppgav Buffett.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco