Buffetts tre bästa tips för att tjäna en miljon på aktier

Med en förmögenhet på 80 miljarder dollar borde Warren Buffet kunna ett och annat om hur man tjänar pengar på aktier.

Till skillnad från många andra fondförvaltare, traders och investerare har finansmannen Warren Buffett byggt sin förmögenhet genom en relativt enkel strategi. Han köper bra kvalitetsaktier till låga priser, och behåller dem i flera decennier.

Här är hans bästa tips:

Placera långsiktigt

Buffetts långsiktiga perspektiv är förmodligen det som ger honom ett betydande övertag gentemot resten av marknaden. Medan andra investerare funderar på vad som kan hända under nästa decennium fokuserar Buffett på vad som komma skall de nästa 20, 30 eller till och med 40 kommande åren.

”Idag sitter någon i skuggan för att någon planterade ett träd för längesen”, har han tidigare sagt för att beskriva sin strategi.

Genom att tänka flera decennier i förväg och inte jaga investeringstrender har Buffett kunnat slå marknaden. Han har klarat sig undan tunga förluster under de största marknadskrascherna de senaste 50 åren då han bara investerar i företag som han tror kommer finnas kvar under hans livstid. Det gör att han inte behöver oroa sig om aktierna tar stryk under ett par dåliga år.

Tid är din bästa vän

Warren Buffet har räknat med ränta-på-ränta-effekt, compounding return, sedan han började investera vid 18 års ålder. Ett enkelt exempel på en sådan typ av investeringsstrategi är om man investerar 250 kronor i månaden mot en avkastning på 7,5 procent. Efter 50 år har man tjänat 1,6 miljoner kronor.

Förlora inte pengar

Så, om man vill tjäna en miljon på aktier så lönar det sig att följa Warren Buffets råd och ha en placeringshorisont på flera decennier. Men det är också viktigt att fokusera på risk. Även om man lyckas få en hög årlig avkastning kan en stor förlust rubba vägen till miljonen. Warren Buffett har alltid investerat i aktier där risken för en total kapitalförlust är lika med noll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.