Bundesbank sänker tillväxtprognosen

Tyska Bundesbank sänker sin tillväxtprognos för 2020 och hänvisar till att den värsta nedgången i landets tillverkningsindustri på ett årtionde väntas utgöra en broms för ekonomin.

Det rapporterar Bloomberg News.

Tillväxtprognosen för nästa år halveras till 0,6 procent, från tidigare prognos i juni som låg på 1,2 procent. samtidigt höjer de sin prognos för 2021 marginellt till 1,4 procent, från 1,3 procent.

Bundesbank räknar med att exporten kommer att återhämta sig under årets lopp, och stötta industriproduktionen, men att hushållens konsumtion kommer att mattas av.

Bundesbankchefen Jens Weidmann pekade på fortsatta nedåtrisker.

”Det finns fortfarande externa farozoner, som skulle kunna förvärra och förlänga nedgången i industrin”, sade han.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.