Bundesbanks varning: Tyska tillväxten kan komma under våra estimat

Bundesbank varnar för att den egna prognostiserade tillväxten för Tyskland på 3,7% i år kan bli en miss. Det framgår av senaste månadsrapporten, skriver Reuters.
Bundesbank-chefen Jens Weidmann.
Bundesbank-chefen Jens Weidmann.
Varningen kommer från att återhämtningen visat sig vara mer blygsam än vad som initialt förväntades. Därtill har deltavarianten börjat leda till högre smittotal och vaccinationstakten avta.

”Deltavarianten och nedgången i vaccinationsdynamiken kan leda till striktare skyddsåtgärder igen. Detta kommer då att sätta en större press på ekonomin under höstkvartalet”, skriver centralbanken.

I rapporten upprepar Bundesbank att inflationen kan nå 5% vid årsslutet för att därefter falla igen under 2022. Nästa år väntas ekonomin växa med 5,2%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco