Calliditas måndagsras kom efter stark studiedata från amerikanskt bolag

Forskningsbolaget Calliditas ras på börsen på måndagen kom utan några nyheter och tros bero på positiva studieresultat från ett annat bolag som forskar inom samma område. Det skriver Dagens industri.
Calliditas måndagsras kom efter stark studiedata från amerikanskt bolag - aktier-zoom-700_binary_6955147.jpg
Det handlar om amerikanska Travere Therapeutics som släppt topline-data från sin fas 3-studie Protect. Datan visar att läkemedelskandidaten sparsentan nådde sina primära effektmått vid behandling av IgA-nefropati, en kronisk njurinflammation även känd som Bergers sjukdom.

Travere tänker nu söka om accelererat godkännande i USA under första halvåret 2022, samt lämna in en ansökan för försäljning i Europa. Det skulle innebära en potentiellt ökad konkurrens för Calliditas som har en kandidat inom samma sjukdom.

Calliditas backade 17,3% på måndagen. Aktien var också ned 7,6% på fredagen efter en riktad emission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.