Carlos Ghosn spår att Nissan är bankrutt 2022

Den gripne och bedrägerianklagade tidigare vd:n Carlos Ghosn spår att biltillverkaren Nissan kommer att vara bankrutt 2022, enligt en japansk försvarsadvokat som intervjuade honom inför ett bokprojekt innan den färgstarke näringslivspampen företog sig en spektakulär flykt till Libanon.
Carlos Ghosn spår att Nissan är bankrutt 2022 - carlos-ghosn-700_binary_6983433.jpg

Advokaten Nobuo Gohara fick förklarat för sig att koncernens konkurs är nära förestående, enligt Bloomberg News.

“Han berättade att det kommer dröja två-tre år, sen är Nissan bankrutt”, sade Nobuo Gohara.

Några detaljer om profetian delade inte Nobuo Gohara med sig av, men de senaste kvartalens redogörelser från bolaget har bevisat svart på vitt att den svaga fordonsmarknaden i Kina och Europa gått hårt åt bolaget. Nissan har sänkt prognoserna och varslat personal. Börskursen har dykt med över 50 procent sedan Carlos Ghosn greps och alliansen med den franska storägaren Renault hamnade i farozonen.

Carlos Ghosn höll för två veckor sedan en tämligen välbevakad presskonferens i Beirut, dit han flytt för att undslippa vad han anser var en riggad rättegång i Japan. Den före detta toppchefen anklagade flera höga japanska potentater och Nissanchefer för att ligga bakom en komplott mot honom.

Hans tidigare sekundant, Greg Kelly, sitter fortsatt frihetsberövad i Japan mot anklagelser om liknande brott som Carlos Ghosn, bland annat förskingring av bolagsmedel och underrapportering av lön.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.