Carnegies favorit i e-handeln

Aktien är attraktivt värderad och dagens värdering motsvarar en omotiverad rabatt, skriver Carnegie om e-handlaren som får en köprekommendation.

En stark strukturell tillväxt, med en organisk tillväxt på 15 procent toppat med omkring 10 procent förvärv, och en god lönsamhet relativt jämförbara konkurrenter gör att Bygghemma, en e-handlare inom inredning och byggvaror, benämns som Carnegie Analys favorit i den nordiska e-handelssektorn.

Bolaget uppges ha en övertygande operativ utveckling med en genomsnittlig tillväxttakt på 41 procent per år de senaste fem åren, under stigande lönsamhet.

Bygghemma har även en framgångsrik historik av M&A, som är en del av bolagets tillväxtstrategi, skriver Carnegie i analysen.

Sedan börsintroduktionen i slutet av mars 2018 har aktien klättrat 35 procent, långt över börsens utveckling. Trots denna kursuppgång anser Carnegie att aktien är attraktivt värderad givet den höga strukturella tillväxten. Dagens värdering motsvarar en omotiverad rabatt relativt sektorn på 40 procent, skriver analyshuset och sätter rekommendationen köp med riktkurs 90 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här