Cassandra Oils vd: ”Vi borde ha fått betalt för länge sedan”

Det var söndagen den 28 maj i år som Cassandra Oils lokal i Västerås fattade eld efter ett misslyckat experiment. Bolagsrepresentanter sade strax efter branden att skadorna skulle täckas av Länsförsäkringar verksamhets- och ansvarsförsäkringar. Länsförsäkringar har bedömt att skadorna inte ska ersättas.
Cassandra Oils vd: ”Vi borde ha fått betalt för länge sedan” - anders-olsson-cassandra-affarsvarlden-700_binary_6855329.png

Cassandra Oils vd Anders Olsson är otålig.

– Det är inte mycket att säga, vi borde ha fått betalt för länge sedan. Vi stämmer Länsförsäkringar på försäkringsersättning på 40 miljoner, men den ekonomiska skadan är mycket mer omfattande.

Han vill inte ange en exakt summa, men han berättar att Länsförsäkringars skuld växer för varje dag.

– Det blir självfallet väldigt stora belopp. Den förstörda reaktorn skulle ha vinstpotential på över 100 000 kronor per dag, säger Anders Olsson om den förstörda maskinen.

Han säger att Cassandra Oil i framtiden kommer få göra en avräkning, beroende på hur lång tid det tar för bolaget att få ersättning för sakskadan.

Anna-Maria Wallin, kommunikationschef på Länsförsäkringar Bergslagen, säger att ärendet är sekretessbelagt, men att man har gjort en generell bedömning.

– Vi har tittat på skadan, orsaken och försäkringen och gjort en bedömning efter det.

Hon berättar att försäkringsbolagen är vana vid stämningsansökningar.

-Vi blev inte överraskade av överklagandet, det är vanligt vid större skador, säger hon.

Det var Anders Olsson själv som en söndagsmorgon utförde ett experiment som orsakade branden i företagets lokal i Västerås. Vd:n blev som följd misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

– För mig är det inte ovanligt att jobba på söndagsmorgnar, jag jobbar sju dagar i veckan. Jag kanske borde börja med någon mer ofarlig sysselsättning som att spela golf istället, sa han då.

Ingen dom har kommit i fallet och den lindrigt skadade vd:n har återhämtat sig snabbt. Arbetet verkar fortfarande ta stor plats i den 72-åriga vd:ns liv.

– Jag är fortfarande fit for fight. Trots min höga ålder och de lindriga skadorna jobbar jag i snitt 18 timmar om dagen, säger han.

Han tror att Cassandra Oil kommer få rätt mot Länsförsäkringar.

– Jag har förstått att detta tillvägagångssätt inte är ovanligt i försäkringsbolag. Men som tur är har vi ett rättsväsende som brukar fungera, säger han.

Dagen efter branden rasade den First North-listade över 20 procent i den inledande handeln. Sedan dess har aktien fallit ytterligare 40 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.