Coinbase-konkurrentens VD: Kraftåtgärder kan drabba kryptovalutor

Kryptobörsen Krakens VD Jesse Powell varnar nu om att det kan ske kraftåtgärder mot kryptovalutor, och han har även kritiserat förslag om att införa system mot penningtvätt som tvingar handlare att identifiera sig vid transaktioner över 3 000 dollar.
Bitcoin
Foto: Unsplash
Detta sägs i en intervju med CNBC.

Amerikanska finansministern Janet Yellen och andra tjänstemän har varnat för användandet av kryptovalutor för illegala transaktioner. Det estimeras att olaglig aktivitet stod för 0,34% av de total transaktionsvolymerna i fjol, ned från cirka 2% ett år tidigare.

Kraken-chefen anser att förslag som Yellen tagit upp kan skada kryptovalutor och förstör den ursprungliga idén med att göra finansiella tjänster tillgängliga för alla.

Under tisdagsförmiddagen har bitcoin stigit till en ny rekordnivå över 62 000 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.