Cortus Energy stäms av Projektengagemang för obetalda fakturor

Cortus Energy, som är listat på First North, stäms av Projektengagemang, som är noterat på Stockholmsbörsen, gällande en tvist om fakturor till ett värde om 5,3 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande från Cortus.

Cortus hävdar i pressmeddelandet att bolaget har varit berett att betala de berörda fakturorna ”under förutsättning att dokumentationen kunnat kvalitetssäkras”.

”PE har avvisat en sådan lösning och har istället valt att stämma Cortus”, heter det vidare.

Bakgrunden är Projektengagemang under perioden 2017-2019 levererade tjänster till Cortus för sammanlagt 23,3 miljoner kronor. Cortus har enligt egen utsago betalt sammanlagt 18 miljoner kronor.

”Cortus har påtalat att det arbete som utförts av PE Industri för anläggningen i Höganäs under 2018 är behäftat med stora kvalitetsbrister som främst avser PE Industris rör- och stålkonstruktionsarbeten”, skriver Cortus som enligt pressmeddelandet haft merkostnader för att avhjälpa dessa brister om cirka 8,7 miljoner kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.