Experter: Guldrallyt har mer att ge

Credit Suisse höjer sin prognos för guldet nästa år till 2 500 dollar per uns, från tidigare 1 800 dollar. Och även Standard Chartereds investeringsstrateg Manpreet Gill uppger att guldet är i en väldigt bra miljö och att rallyt har mer att ge.
Guld

Credit Suisse höjer riktkursen under 2022 till 2 200 dollar per uns (1 650). Det rapporterar Forexlive.

Credit Suisse väljer att fortsatt övervikta ädelmetallen på grund av en fortsatt försämring av USA:s finansiella position, i form av skuldsättningen.

Även Standard Chartereds investeringsstrateg Manpreet Gill uppger att guldet är i en väldigt bra miljö och att rallyt har mer att ge. Det framgår av en intervju i CNBC.

Guldpriset har stigit kraftigt i år och tog sig över 2 000 dollar per uns tidigt i augusti. Förra veckan dämpades uppgången något och guldpriset föll tillbaks, vilket Gill anser beror på att den amerikanska statsräntan steg.

Så länge statsräntorna hålls under 1 procent påverkar det inte guldprisets långsiktigt gynnsamma miljö, enligt Gill.

Guldpriset handlas för närvarande vid 2 005 dollar per uns och står därmed något lägre än sin årshögsta nivå på cirka 2 075 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets