Då kan storbankernas kryptovaluta sjösättas

Idén om en gemensam bankvaluta har funnits sedan 2015, men nu går projektet in i en ny utvecklingsfas. Detta rapporterar Financial Times.

Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG och State Street går ihop för att tillsammans med finansbolaget UBS utforma en digital valuta.

Valutan kallas än så länge ”utility settlement coin” och ska förenkla bankernas transaktioner mellan varandra.

De sex storbankerna diskuterar just nu med centralbanker och andra reglerande institutioner, enligt Hyder Jaffrey som är chef för UBS strategi-och innovationsavdelning.

Valutan kommer testas i en begränsad upplaga nästa år, säger Hyder Jaffrey till Financial Times.

”Utility settlement coin” har funnits sedan 2015 men nu intensifieras diskussionerna med centralbankerna och man utvecklar säkerheten i valutaprojektet ytterligare.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.