Dagens nya köpråd

Rekommendations- och riktkursförändringarna under onsdagen har varit många. Bland dessa kan noteras att ett gruvbolag har fått förbättrade rekommendationer från både SEB och Swedbank.

 

———————————————————————

Bank:                                

Bolag      Ny     (Gammal)

———————————————————————

Barclays:

Ericsson        

Undervikt,
76 SEK             

(Undervikt,
73 SEK)

 

Credit Suisse:

Electrolux      

Neutral,
210 SEK              

(Neutral,
155 SEK)

Sandvik         

Underperform,
72 SEK          

(Underperform,
75 SEK)

 

Danske
Bank:

Volvo           

Avvakta,
82 SEK               

(Avvakta,
95 SEK)

 

 

Deutsche
Bank:

Sandvik         

Behåll,
80 SEK                

(Behåll,
90 SEK)

SKF             

Behåll,
175 SEK               

(Behåll,
195 SEK)

 

Handelsbanken:

AAK             

Köp                           

(Öka)

Ericsson        

Återupptar
med Minska-rek

Sanitec         

Köp                            

(Öka)

 

SEB:

Lundin
Mining   

Behåll                        

(Sälj)

MQ              

Köp,
47,50 SEK                

(Köp,
43 SEK)

 

Swedbank:

Lundin
Mining   

Köp                           

(Neutral)

 

UBS:

Sandvik        

Lämnar
minst föredragna-lista

 

 

———————————————————————-

Affärsvärlden:

* Rekommenderar i senaste numret sina läsare
att köpa aktier i Nibe,
Alfa Laval och Partnertech.

* VBG får samtidigt en vänta-rekommendation.

———————————————————————-

Barclays höjer riktkursen på Ericsson från 73 till 76 kronor. Rekommendationen är kvar på undervikt.

Handelsbanken återupptar bevakning på Ericsson med rekommendationen minska.

”Vi menar att det var ett klokt beslut att stänga ner modemenheten, samtidigt som vi uppskattar de pågående effektiviseringsansträngningarna. Med detta sagt, bedömer vi att konsensusprognoserna är alldeles för höga, såväl på kort som på lång sikt. Mot bakgrund av en förväntad årlig justerad vinsttillväxt på magra 4 procent i genomsnitt under 2013-16 och ett p/e-tal på 18x (2015pr) och en värdering som är betydligt högre än medianen i sektorn, menar vi att risken finns på nedsidan”, skriver banken.

Handelsbanken höjer även rekommendationeerna på AAK, AarhusKarlshamn, samt Sanitec från öka till köp.

Credit Suisse höjer riktkursen på vitvarukoncernen Electrolux från 155 till 210 kronor med bibehållen neutral rekommendation.

”Investeringscaset blir bättre men vi inväntar en bättre ingångspunkt i aktien eller bättre klarhet”, skriver banken, som ser rapporten för det tredje kvartalet den 20 oktober och kapitalmarknadsdagen som hålls den 20 november som potentiella katalysatorer för aktien.

Credit Suisse sänker samtidigt riktkursen på Sandvik från 75 till 72 kronor. Rekommendationen är kvar på underperform.

Även Deutsche Bank sänker riktkursen för Sandvik till 80 kronor, från tidigare 90 kronor. Rekommendationen är fortsatt behåll.

Sandvik får även lämna UBS lista över minst föredragna aktier. Det rapporterar flera medier på onsdagen.

Deutsche Bank sänker rekommendationen för kullagertillverkaren SKF till behåll, från tidigare köp. Riktkursen dras ned 175 kronor, från tidigare 195 kronor.

Danske Bank har sänkt riktkursen för Volvo till 82 kronor från tidigare 95, och upprepar samtidigt rekommendationen avvakta.

Den geografiska efterfrågan bedöms som blandad med press på Latinamerika, men med förbättring i Nordamerika och Japan. Europa går i bästa fall sidledes.

”Vi är fortsättningsvis skeptiska till Volvo givet en svag utveckling i Brasilien och tuff jämförelseresultat för den andra halvan av 2014. Under andra halvan av 2014 förväntas vinsterna backa i Europa, Brasilien och Kina i jämförelse med samma period 2013”, skriver banken i ett marknadsbrev daterat den 8 oktober.

Danske Bank förväntar sig heller inga effekter från Volvos omstruktureringsprogram de kommande två kvartalen.

SEB Equity Research höjer riktkursen för MQ från 43 till 47,50 kronor efter tisdagens rapportbesked från modekoncernen. Tidigare köprekommendation upprepas därtill.

Nya vd:n Christina Ståhl överträffar sitt eget ”ambitiösa” besparingssparmål på 50 miljoner kronor och förbättringar kan ses gällande sortiment och private label-kollektionerna, noterar SEB:s analytiker. Det bör enligt banken kunna leda till mer vinsttillväxt under det innevarande räkenskapsåret 2014/2015.

SEB Eaquity Research uppgraderaräven sin rekommendation för gruvbolaget Lundin Mining till behåll från tidigare sälj. Riktkursen sätts ned till 36,90 kronor från tidigare 38,00 kronor, erfar SIX.

Lundin Mining får även en höjd rekommendation från Swedbank, som höjer rekommendationen till köp, från tidigare neutral.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG