Dags för revansch

Serieentreprenören och uppfinnaren Christer Fåhraeus fick sitt namn nedsmutsat av Anoto, bolaget som aldrig gjort vinst och vars aktie sköljdes med i millenniekraschen. Nu är hans bolag Cellavision nästan värt lika mycket som Anoto när det var värt som mest.

Christer Fåhraeus tar emot på Stortorget 1 i Lund. Här har bolaget EQL Pharma sitt kontor och det är den mest centrala adress som går att finna i den lilla universitetsstaden. Bolaget sysslar med försäljning av läkemedel, främst generika, läkemedel vars patent har upphört. Han har varit med om att starta bolaget och här är han vd. Det är den huvudsakliga operativa roll Christer Fåhraeus har i dag.

Men, han har sin vana trogen tusen järn i elden. Vi går förbi ett rum där en forskare sitter och fotograferar fjärilar. Affärsvärldens utsända undrar vad som försiggår i rummet och Christer Fåhraeus viftar bort det som ett hobbyprojekt. Det visar sig att han i början av året disputerade i experimentell medicinsk vetenskap och numera kan titulera sig medicine doktor. Avhandlingen handlar om vilken roll kloridjoner spelar för nervcellernas kommunikation och inlärning.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här