Därför sänker Nordea Autoliv

En svagare global bilmarknad och valutamotvind har fått Nordea att sänka sina estimat för Autoliv.

Aktien har samtidigt gått starkt på sistone och därmed närmat sig bankens värdering.

Det är faktorerna bakom Nordeas nedgradering av aktien, enligt ett morgonbrev från banken.

“Utsikterna för bilförsäljning och bilproduktion har blivit mindre säkra och har påverkats negativt av striktare miljöregler i Europa, lägre subventioner i Kina, och välfyllda lager. Under de senaste tre månaderna har IHS minskat sina prognoser för bilproduktionen med ytterligare 2 procent för 2019-2021”, skriver Nordea också.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på torsdagen har Nordea sänkt sin rekommendation från köp till behåll. Nordea sätter ingen riktkurs om rekommendationen är behåll. Den tidigare riktkursen var 800 kronor.

Autoliv-aktien handlas strax under 780 kronor på torsdagen och kursen har gått upp med nästan 19 procent de tre senaste månaderna.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här