De 20 mest efterfrågade chefsegenskaperna

Microsoft och IDC har analyserat 15 miljoner jobbannonser i USA för att få en bild av vilka kompetenser som efterfrågas för de mest välbetalda jobben.

Det är inte tekniktunga eller yrkesspecifika kunskaper som står högst i kurs, enligt undersökningen. I stället är det  så kallade mjuka kompetenser som toppar listan.

Det som anses allra viktigast är förmågan att kommunicera i tal och skrift. På andra plats kommer kunskaper i Office-paketet. Arbetsmoral anses inte riktigt lika viktigt och återfinns först på plats 19 på listan.

I faktarutan nedan finns listan över de 20 mest efterfrågade egenskaperna för att rekryteras till ett jobben med högst lön.

Topp 20 kompetenser

1. Muntlig- och skriftlig kommunikation

2. Microsoft Office

3. Detaljorienterad

4. Problemlösare

5. Självgående, självmotiverad

6. Organiserad

7. Arbetar självständigt

8. Microsoft PowerPoint

9. Projektledning

10. Erfarenhet av sälj

11. “Felsökare” som ser problemen innan de blir stora

12. Kundservice-orienterad

13. Duktig på att hushålla med tid

14. Affärsutvecklare

15. Analytisk

16. Microsoft Word

17. Flerspråkighet

18. Social medarbetare

19. Arbetsmoral

20. Kunskaper i Linux

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.