Deutsche flyttar 4 000 jobb från London

Påverkar nästan halva bankens personalstyrka i Storbritannien.

Den tyska storbanken Deutsche Bank har sedan tidigare meddelat att man förbereder sig för en så kallad hård brexit, det vill säga ett scenario där Storbritannien helt och hållet lämnar EU:s inre marknad.

Banken har däremot inte varit tydlig med vad dessa förberedelser innebär i termer av omlokalisering av tjänster från London.

Nu står det klart att hela 4 000 jobb kan flyttas från London när banken gör verklighet av sina brexitförberedelser. Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till anonyma källor.

Majoriteten av jobben ska flyttas till Berlin och Frankfurt med start tidigast nästa år, enligt källorna.

Flytten skulle innebära att Deutsches personalstyrka i Storbritannien nästintill halveras.

Planerna är dock ännu inte huggna i sten, då det finns en möjlighet att de förändras beroende på hur Storbritanniens utträdesförhandlingar med EU slutar, uppger källorna.

Något som talar för att Deutsche Bank trots allt kommer att behålla många jobb i London är att banken så sent som i förra veckan tecknade ett 25-årigt hyresavtal för en kontorsbyggnad mitt i Londons finanskvarter.

Sedan tidigare har flera banker – däribland Morgan Stanley och HSBC – meddelat att de planerar för att flytta delar av sina verksamheter från London i samband med Storbritanniens utträde ur EU.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets