Deutsches favorit i vindkraftssektorn

Deutsche Bank har uppdaterat sina analytikerråd för bolag i vindkraftssektorn, av vilka det framgår att tysk-spanska Siemens Gamesas aktie föredras över danska Vestas.

Siemens Gamesa, som har upptagits för ny bevakning, initieras med köprekommendation. Samtidigt får danska Vestas sin behåll-status upprepad, rapporterar Bloomberg News.

En större exponering mot havsbaserad vindkraft och utvecklingsmarknader, vilket innebär en större potentiell uppsida, gynnar Siemens Gamesa jämfört med Vestas, menar bankens analytiker.

Siemens Gamesas riktkurs sätts till 16:80 euro. Vid stängning på fredagen handlades aktien till 14:54 euro.

Generellt anser Deutsche Bank att prisförutsättningarna i marknaden har förbättrats samt att kort- och långsiktiga prognoser för industrin ger gott om utrymme för vinsttillväxt.

Vestas nya riktkurs blir 640 danska kronor. Stängningskursen i fredags var 594 danska kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här