DI: Aktien kan värderas upp med 20 procent – köp

En uppvärdering på 20 procent står för dörren om vd Jonas Gustavsson får ihop integrationen, skriver DI och rekommenderar köp.

Teknikkonsultbolaget ÅF har halkat efter på börsen. Men om vd Jonas Gustavsson lyckas med fusionen med Pöyry kan aktien komma att värderas upp med 20 procent.

Det anser Dagens Industri som rekommenderar köp av aktien.

Tidningen tror att ÅF Pöyry kan nå en vinst på 1,5 miljarder kronor efter skatt under nästa år och det betyder att bolaget värderas till 12,5 gånger nästa års vinst.

“Det är lågt sett till dagens värdering av Stockholmsbörsen och även sett till konkurrenten Sweco som trots att ÅF Pöyry är större och en högre rörelsevinst värderas cirka 25 procent lägre justerat för skuldsättningen. DI ser en uppgångspotential på 20 procent med en riktkurs på 200 kronor”, skriver DI om aktien som stängde på 164 kronor i fredags.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.