DI: Konfektyrbolaget har mer att ge

Konfektyrbolaget är en godsak värd att vänta på, skriver Dagens Industri i dagens utgåva.

Trots Cloettas vinstfall under första kvartalet ser Dagens Industri ingen större anledning till oro. Tidningen anser att bolagets mål att nå 14 procent i underliggande rörelsemarginal är klart rimligt, med bakgrund av en organisk tillväxt samt nya förvärv och en lägre kostnadsbas. Enligt tidningen kan bolaget nå målet, om inte 2014 så mycket väl under 2015.

Om målet uppnås bör Cloetta, med hjälp av lägre räntekostnader, kunna nå en vinst per aktie kring 1,80 kronor, vilket skulle innebära ett p/e tal under 13 vid dagens aktiekurs.

Utöver detta kan utdelning snart bli aktuellt igen för det ganska högt skuldsatta bolaget. Tidningen anser således att det finns mer att hämta i Cloetta.

”Med starka varumärken, nya förvärv och en högre rörelsemarginal i sikte har Cloettas aktie lyft i år – trots en rejäl rapportbesvikelse. För den som orkar väntar på något gott tror vi att det finns mer att hämta”, skriver tidningen.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.