DNB köprekommenderar svenska storbanker

DNB höjer sin rekommendation för Handelsbanken till köp från tidigare behåll. Därmed har DNB köprekommendationer för samtliga svenska storbanker, enligt en analys.

Den norska banken har sänkt sina estimat för de svenska bankernas resultat med i snitt 20 procent för 2020 och 7 procent för 2021. Ökade kreditförluster väntas tynga resultaten i år, men tillgångarnas kvalitet och lönsamheten på medellång sikt väntas vara robust, enligt DNB. Det genomsnittliga p/e-talet för bankerna nästa år är nu under 8, skriver DNB vidare.

DNB räknar med att de svenska bankerna har tillräckligt med kapital för att öka utlåningen med upp till 2.500 miljarder 2020, även om de lämnar planerad utdelning för 2019.

DNB:s justerade riktkurser för bankerna är för Nordea 79 kronor (92), för SEB 106 kronor (118), för Handelsbanken 93 kronor (100) och för Swedbank 171 kronor (180).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.