Dorsey: Block ska bygga system för bitcoingrävning

Block, som tidigare gick under namnet Square, kommer att gå framåt med sina planer på att bygga ett system för bitcoingrävning. Det uppger VD Jack Dorsey på Twitter, rapporterar CNBC.
Jack Dorsey
Jack Dorsey. Foto: Michael Reynolds/Pool Photo via AP/TT
Dorsey bekräftar detta genom att hänvisa till ett inlägg från hårdvaruchefen Thomas Templeton. Han skriver att målet är att göra grävningen mer ”distribuerad och effektiv”.

Satsningen på ett ovannämnt system kommer efter att Dorsey första gången lyft fram idén i oktober. Han är en känd anhängare av bitcoin och försökte själv i somras på att gräva fram kryptovalutan, enligt en tweet.

Förutom att skapa ett system för bitcoingrävning har Block shoppat befintliga bitcoins, rättare sagt för mer än 170 miljoner dollar förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.