Doxa budar på Serneke med premie på över 80%

Fastighets- och dentalbolaget Doxa har lämnat ett rekommenderat men villkorat uppköpsbud på branschkollegan Serneke värt motsvarande 35,94 kronor per B-aktie. Det ska betalas genom nyemitterade aktier, enligt ett pressmeddelande.
Doxa budar på Serneke med premie på över 80% - Doxa_Victor_Persson_0002
Victor Persson, VD Doxa.

Doxas erbjudand innebär en premie om 83,4 procent jämfört med gårdagens stängningskurs Sernekes B-aktier.

Ola Serneke Invest, Lommen Holding AB 3, Fastighets AB Balder och investmentbolaget Svolder, vilka tillsammans äger 50,4% av kapitalet och rösterna i Serneke, har ingått bindande åtaganden att acceptera budet.

Erbjudandet är bland annat villkorat av att Doxa blir ägare till motsvarande mer än 90% av samtliga B-aktier i Serneke.

”Vi är väldigt glada över att Doxa gemensamt med de största ägarna i Serneke idag tar första steget i det som, för både Doxas och Sernekes aktieägare, är en mycket bra affär med betydande synergier på flera plan. Doxa avser att renodla Serneke till ett bygg- och entreprenadbolag som ska fortsätta på inslagen väg som ett av Sveriges största bygg- och entreprenadbolag”, kommenterar Doxas VD Victor Persson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets