EG7-toppar har sålt aktier – inte behövt rapportera till FI

Flera personer i spelutvecklaren EG7:s ledning har sålt aktier utan att behöva rapportera detta till Finansinspektionens insynslista. Det skriver Dagens industri.
EG7-toppar har sålt aktier – inte behövt rapportera till FI - Enad Global
Enad Global 7 är en spelutvecklingskoncern uppbyggd genom förvärv. Personalen finns idag främst i USA och Kanada.
Styrelseordförande Alexander Albedj, som också sålt av hundratusentals aktier, säger att dessa personer är chefer för dotterbolagen inom EG7 och därmed inte omfattas av rapporteringskravet.Han menar att endast styrelsen, vd, finanschefen Birgitta Lönnberg och bolagets kommersielle chef Morten Larssen omfattas av rapportertingsplikten. De övriga 11 medlemmarna medlemmar i den 14 personer starka ledningsgruppen behöver alltså inte flagga sina aktieaffärer.

”Att de minskar sin risk på ett snyggt sätt är helt i sin ordning”, säger ordföranden Alexander Albedj som i juni sålde aktier för närmare 40 miljoner kronor.

Bland de som sålt aktier utan att rapportera detta är Ben Granados och Damir Slogar. De sålde av delar av sitt innehav i somras vilket inbringade Granados cirka 20 miljoner kronor och Slogar 25 miljoner kronor.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets