Eli Lilly-läkemedel gav 26% viktminskning

Amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lillys GLP-1-agonist tirzepatid gav ytterligare 21,1% viktminskning efter 12 veckors intensiv livsstilsintervention, för en total genomsnittlig viktminskning på 26,6% över 84 veckor.
Eli Lilly-läkemedel gav 26% viktminskning - Eli Lilly
Foto: Eli Lilly

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tirzepatid är i dagsläget godkänt för behandling av patienter med diabetes typ 2 under varumärket Mounjaro. Eli Lilly har ansökt om godkännande för behandling av personer med övervikt i USA och EU.

Novo Nordisk har också utvecklat en GLP-1-agonist vid namn semaglutid. Substansen används mot diabetes typ 2 (Ozempic) och mot fetma (Wegovy).

Den nya sortens GLP-1-agonister har tagit världen med storm och såväl Eli Lilly-aktien som Novo Nordisk-aktien befinner sig nära rekordnivåer efter att ha stigit flera hundra procent de senaste åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets