Ellos rapporterar rörelseförlust

E-handelsföretaget Ellos Group redovisar ett negativt rörelseresultat för det tredje kvartalet. Eftersom bolaget köptes upp av FNG Nordic förra hösten saknas det jämförande siffror för tidigare år.
Ellos rapporterar rörelseförlust - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png
Nettoomsättningen uppgick till 778,0 miljoner kronor.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 108,3 miljoner kronor, med en justerad ebitda-marginal på 13,9%.

Justerat ebita-resultat blev 85,0 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -98,5 miljoner kronor.

”I rapporten för kvartal 2 flaggade vi upp att en nedskrivning kan bli aktuell som en konsekvens av konkurserna inom övriga FNG-koncernen. Av försiktighetsskäl innehåller kvartal 3 därför en reservering av hela beloppet. Denna reservering påverkar rörelseresultatet negativt med 158,6 miljoner kronor och är orsaken till kvartalets negativa redovisade rörelseresultat”, står det.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 79,1 miljoner kronor.

Likvida medel uppgick till 263,4 miljoner kronor.

”Ellos Group redovisar ett starkt kvartal, som i likhet med föregående kvartal uppvisar både stark försäljning och ett starkt underliggande resultat. Vi har länge sett en strukturell förändring av marknaden där kunderna i allt högre grad väljer att handla online istället för i den fysiska butiken. Sedan kvartal 2, i kölvattnet av den pågående pandemin, har denna utveckling accelererat, vilket gynnar Ellos Group. Det är framförallt i heminredningssegmentet som vi ser störst effekt, men också i andra kategorier kopplade till hemmet och fritid-/sportaktiviteter”, säger Paul Lembrechts, VD för FNG Nordic.

Ellos, Mkr Q3-2020
Nettoomsättning 778,0
EBITDA, justerat 108,3
EBITDA-marginal, justerad 13,9%
EBITA, justerat 85,0
Rörelseresultat -98,5
Kassaflöde från löpande verksamhet 79,1
Likvida medel 263,4
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco