Laddar

Emissionsguiden inleder bevakning av Fingerprint Cards nyemission

Teknikföretaget Fingerprint Cards vill ta in 312 Mkr i en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Fingerprint Cards nyemission - WEB_INRIKES
Fingerprint Cards vill ta in 312 Mkr i en företrädesemission av aktier.

Fingerprint Cards har beslutat att ta in 312 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Pengarna ska gå till att återbetala lån och lösa in konvertibler, samt till att den allmänna driften av bolaget.

Teckningskursen är satt till 0,09 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 37,5% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till cirka 88% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 1,5 Mkr (0,4% av emissionen) och har lämnats av styrelse och ledning. Garantiåtagandena uppgår till cirka 274 Mkr. Den av garanterna som finns namngiven är Heights Capital Management som ingått en bottengaranti (100 Mkr) och en toppgaranti (50 Mkr). Övriga garanter är “andra externa investerare”.

Garanterna kommer få en kontant ersättning om 12% på det garanterade beloppet. Heights Capital kan maximalt komma att äga kort över 40% av aktier och röster i Fingerprint efter att emissionen slutförts, beroende på teckningsgraden från övriga ägare.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 85% av aktierna och 83,6% av rösterna, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.