Empir fördubblar sitt utdelningsförslag

It-konsultbolaget Empirs styrelse föreslår att utdelningen för 2020 höjs till 1,30 kronor per aktie. Det är dubbelt så högt som de 0,65 kronor per aktie som föreslogs i bokslutet för 2020 som publicerades den 18 februari. Utdelningen beslutar på årsstämman. Det framgår av ett pressmeddelande.
Pengar
Foto:TT
Bakgrunden är att genom försäljningarna av Advoco Communication och Frontnode har Empir Group tillförts 45,5 miljoner kronor, motsvarande 8 kronor per aktie, i kontant likvid. Därutöver kan Empir Group komma att tillföras ytterligare högst 9,5 miljoner kronor i form av en tilläggsköpeskilling.

”Empirs kassa har stärkts betydligt både genom ett bättre egengenererande kassaflöde och försäljningslikvider det senaste året. Det är rimligt att våra aktieägare på detta sätt kan ta del av resultatet av vårt arbete de gångna åren. Min förhoppning är att vi därmed har etablerat en ny högre utdelningsnivå som erbjuder investerare en intressant direktavkastning på sina Empir-aktier. Om årsstämman beslutar enligt styrelsens förslag innebär den föreslagna utdelningen en direktavkastning på cirka 10 procent på dagens avslutskurs om 13,40 kronor per aktie”, säger Lars Save, VD för Empir Group.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.