Engelska Skolan köper spansk privatskola

Engelska Skolan förvärvar genom sitt helägda spanska dotterbolag privatskolan Colegio Joyfe som ligger i Madrid.

Skolbyggnaden ingår i förvärvet och det totala förvärvspriset (enterprise value) uppgår till 16 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Colegio Joyfe, som är en avgiftsfinansierad tvåspråkig privatskola, har i nuläget cirka 2.000 elever i åldrarna 3-18 år.

Omsättningen för räkenskapsåret 2018/2019 var cirka 9,6 miljoner euro med ett ebitda-resultat på runt 2,5 miljoner euro.

“Genom förvärvet fördubblar vi nästan antalet elever i våra skolor i Spanien och är nu den sjätte största icke-religiösa skolgruppen i landet”, säger Engelska Skolans vd Anna Sörelius Nordenborg.

Engelska Skolan väntas efter detta och ett annat nyligen aviserat förvärv ha sju helägda skolor i Spanien med sammanlagt cirka 4.800 elever.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här