Eniros aktieägare fortsatt i limbo

Krisande Eniros försök att omstrukturera balansräkningen förlängs för fjärde gången på kort tid.

Eniros erbjudande till ägarna av dess preferensaktier och konvertibellån att omvandla till stamaktier fortsätter att dra ut på tiden. Acceptfristen förlängs nu till klockan 17.00 den 8 september.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen.

Så här långt har ägare motsvarande 73 procent av preferensaktierna och cirka 60 procent av konvertiblerna sagt ja till utbyteserbjudandena, som är det första steget i den sedan tidigare föreslagna rekapitaliseringsplanen.

En investerargrupp som leds av finansmannen Tedde Jeansson och Eniro fortsätter samtidigt arbetet med att få till en garanti till den nyemission som ingår som nästa steg i rekapitaliseringen. Än så länge har kreditkommittéerna hos Eniros banker inte godkänt en överenskommelse om emissionsgaranti plus justerade lånevillkor.

Investerargruppen med Tedde Jeansson har valt att ännu inte lämna in sina konvertibler, men inräknat dessa skulle acceptnivån för konvertibler vara uppe i 83 procent.

Rekapitalserinsplanen är villkorad av att ägare till 95 procent av preferensaktierna och konvertiblerna säger ja.

Om erforderlig accept inte uppnås, och Eniro samt bank- och garantikonsortierna inte väljer att fullfölja trots lägre acceptansgrad, så kommer inte något ändrat låneavtal träda ikraft. Då får Eniros banker har rätt att säga upp samtliga skulder till omedelbar betalning. Eftersom Eniro saknar medel för att återbetala lånen avser Eniros styrelse då att ansöka hos tingsrätten om företagsrekonstruktion.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.