EQT lägger bud på norskt bolag

EQT Infrastructure lägger bud på norskt bolag inom kollektivtrafik
EQT lägger bud på norskt bolag - oslo-bors-osloborsen-borsfall-700_binary_6977314.jpg
Riskkapitalbolaget EQT:s fond EQT Infrastructure V lägger genom Hati Bidco bud på det norska kollektivtrafikföretaget Torghatten, som grundades 1878. Det framgår av ett pressmeddelande.
Torghatten omsätter årligen cirka 10 miljarder norska kronor, med 7 000 anställda.

Företaget bedriver trafik med färjor, expressbåtar, bussar och flygtrafik och är en viktig del av Norges transportsystem inrikes.Budet lyder 175 norska kronor per aktie kontant, exklusive flygtrafikdelen. Budet rekommenderas av styrelsen i Torghatten, och man har ingått avtal givet vissa villkor om att förvärva aktier motsvarande 53,6 procent av bolaget från de största aktieägarna.

Det förmedlas att EQT Infrastructure har följt Torghatten noggrant under många år, och är imponerade över utvecklingen det senaste årtiondet med avseende på tillväxt, lönsamhet och hållbarhetsarbete.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets