Ericsson hotas av miljardböter i Kina

Telekomjätten Ericsson hotas av miljardböter i Kina. Bakgrunden är att man utreds för brister kring information om licensavgifter, rapporterar Svenska Dagbladet, SvD.

De kinesiska myndigheterna slog till mot Ericssons kontor i Peking i april förra året. Det rapporterade Wall Street Journal, men därefter har det varit tyst från den svenska telekombjässen.

“Vi kan bekräfta att granskningen fortfarande pågår och att vi samarbetar med de kinesiska myndigheterna. I övrigt vill vi inte kommentera det pågående ärendet”, skriver Ericssons pressavdelning i en kommentar till SvD.

Det är inte första gången som internationella bolag hamnar i blåsväder i Kina. Chipjätten Qualcomm fick 2015 betala nästan 10 miljarder kronor i böter för konkurrensbrott i Kina.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här