Ericsson kan ta över delar av miljardkontrakt

ZTE kan förlora delar av ett kontrakt värt motsvarande 5,9 miljarder kronor. Om detta inträffar kan delar av kontraktet gå till Ericsson.

Den kinesiska telekomleverantören ZTE riskerar att förlora delar av ett kontrakt värt 800 miljoner dollar, motsvarande 5,9 miljarder kronor, med etiopiska staten avseende nätuppgradering. Värdet motsvarar omkring 5,9 miljarder kronor.

Det rapporterade Reuters sent i går.

Avtalet är med monopolisten Ethio Telecom. Värdet är totalt 1,6 miljarder dollar och är uppdelat mellan ZTE och inhemska rivalen Huawei.

Etiopien, med över 90 miljoner invånare, vill fördubbla antalet mobilabonnemang till över 50 miljoner år 2015 och expandera 3G-nätet.

Kontraktet inkluderar LTE-utrullning i Etiopiens huvudstad Addis Adaba.

”Diskussioner med Ericsson och Nokia är plan B om vi inte löser diskussionerna med ZTE”, uppger en talesperson för etiopiska staten.

Ethio Telecoms vd Andualem Admassie uppger att ZTE kan förlora en del av kontraktet.

”Möjligen kan en del gå till Ericsson”, uppger han.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.