Erik Penser Bank bedömer att tillväxtsektorer har mer att ge

Erik Penser Bank håller fast vid att tillväxtsektorer har mer att ge under 2021. Och detta sträcker sig även till länder.
Erik Pensers Jonas Thulin.
Jonas Thulin. Foto: Tobias Ohls
Det framgår av det senaste veckobrevet.

Ett land som nu satsar på tillväxt är Italien och Erik Penser ökar nu exponeringen här.

”Vi kan titta på de länder som satsar på att återbygga ekonomin, driva tillväxt, mer jämfört med andra. Efter att USA och Kina skrivit handboken kring detta, som vi skrev om under april 2020, ser vi nu att till exempel Italien och Kanada valt att följa efter. Italiens premiärminister, Mario Draghi, före detta ECB-ordförande, har nu implementerat sin strategi om att låna pengar på marknaden och satsa stort på tillväxt för att på så sätt återbalansera Italiens ekonomi. Ett klassiskt tillväxttänk”, skriver Jonas Thulin, chef för kapitalförvaltning, i brevet.

Han fortsätter:

”Vi har därför valt att exponerat oss mot Italien, vars statistik har förbättrats avsevärt på sistone, och vi ser även att den italienska börsen får stora inflöden. Det är det land i EU som just nu ligger etta när vi rankar efter inflöden under 2021.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets