EU tänker inte göra eftergifter för Johnson

EU tänker inte ge Storbritanniens premiärminister Boris Johnson några eftergifter innan nästa veckas deadline för ett brexitavtal. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till två EU-källor.
EU tänker inte göra eftergifter för Johnson - boris-johnson-900
Boris Johnson. Foto: Frank Augstein

Johnson har tidigare sagt att 15 oktober är sista datumet för att nå en uppgörelse. Men nu verkar han ha mjuknat och säger istället att en uppgörelse är möjlig.

Oavsett uppges EU inte vara redo att förhandla om några av sina röda linjer. Istället beskrivs blocket vara redo att låta samtalen med Storbritannien gå in i november och december.

En separat källa sade till nyhetsbyrån att EU inte har några avsikter om att förhandla fram en artificiell tidsfrist.

Storbritannien har fram tills den 31 december att nå en uppgörelse med EU över den framtida relationen. Om inte så hotar en hård brexit med införande av tullar och kvoter på brittiska varor och tjänster. Storbritannien lämnade formellt EU den 31 januari i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets