Europabörserna backar

De ledande Europabörserna öppnade tisdagens handel med att falla tillbaka efter gårdagens breda uppgångar. I Asien hade börserna en blandad utveckling med dragning åt det negativa hållet, samtidigt som oljepriset tappar efter gårdagens rally.

Frankfurtbörsen noterades 1,0 procent lägre, samtidigt som London- och Parisbörsen sjönk 0,8 respektive 0,6 procent.

USA och Ryssland har kommit överens om att införa en vapenvila i Syrien med start på lördag, rapporterar Dow Jones Newswires. Vapenvilan gäller dock inte Islamiska staten och Al-Nusrafronten.

Ifo-index, som mäter näringslivets förtroende i västra Tyskland, uppgick till 105,7 i februari, vilket kan jämföras med 107,3 månaden innan. Förväntningarna låg vid 106,7.

Kvar i Tyskland steg landets bruttonationalprodukten, BNP, med 1,3 procent i årstakt under det fjärde kvartalet 2015. Jämfört med föregående kvartal steg BNP med säsongsjusterade 0,3 procent.

Bland bolagen sänkte gruvbolaget BHP Billiton ännu en gång prognoser för bolagets kapitalinvesteringar. För 2016 prognostiseras nu investeringar på 7,0 miljarder dollar, vilket är en sänkning från tidigare beräknade 8,5 miljarder. Aktien tappade 4,8 procent på Londonbörsen.

Den brittiska storbanken Standard Chartered rasade 6,0 procent efter att ha redovisat en helårsförlust för 2015. De totala kreditförlusterna för året uppgick till 4 miljarder dollar, vilket var en ökning med 87 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

BP backade 2,3 procent med det fallande oljepriset. Andra bolag i sektorn noterade liknande utveckling där bland annat Royal Dutch Shell sågs 1,0 procent lägre.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Carnegie Fonder