Exxon hotar med att stämma Ryssland

Amerikanska oljejätten Exxon Mobil hotar att stämma Rysslands regering ifall det inte tillåts sälja sin andel i olje- och gasprojektet Sakhalin-1 i Sibirien.
Exxon hotar med att stämma Ryssland - exxon-700_binary_6991514.jpg

Enligt källor till Wall Street Journal har bolaget sagt detta till ryska tjänstepersoner. Bolaget sitter på 30 procent av projektet men kan inte bli av med det efter att Moskva infört ett dekret som förbjuder vissa transaktioner tills slutet av året. President Vladimir Putin har makt att förlänga detta förbud bortom 2022.

En talesperson för Exxon har sagt till WSJ att deras advokat har skickat en så kallad ”notice of difference”, vilket är en vanlig åtgärd som görs när det kommer till kommersiella kontrakt innan en stämning utfärdas.

Exxon har beslutat att lämna Ryssland helt efter invasionen av Ukraina, i linje med många andra västerländska bolag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets