Fabege miljardköper från Catena

Fastighetsbolaget Fabege förvärvar fastigheterna Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2 i Solna från Catena. Genom förvärvet utökas Fabeges byggrättsportfölj i nära anslutning till Arenastaden.

Det framgår av ett pressmeddelande från Fabege.

Fastigheterna har en tomtareal om cirka 51.000 kvadratmeter och omfattar enligt den nya detaljplanen cirka 225.000 kvadratmeter byggrätt för boende och kommersiell användning. Fastigheten är i dag bebyggd med en bilanläggning för Bilia.

Förvärvet sker till ett fastighetsvärde om 1.450 miljoner kronor med preliminärt tillträde i juni.

Försäljningen tillför Catena ett initialt positivt resultat före skatt om cirka 100 miljoner kronor efter transaktionskostnader, enligt pressmeddelande.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.