Fantasma Games klättrar drygt 23% i premiärhandeln på First North

Spelstudion Fantasma Games började i dag den 23 mars att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet FAGA.
Fantasma Games
Fantasma Games ska börsnoteras på First North. Vågar man teckna aktien i tro på en upprepning av tidigare kasinosuccéer som Netent, Yggdrasil och Quickspin? På bilden syns bolagets senaste spel, Elemento.
Fantasma är en Stockholmsbaserad spelstudio som grundades 2016 med idén att ta mer intryck från dataspelvärlden när man skapar spel inom online gambling. Bolagets devis är med den bakgrunden ”slots beyond gambling”.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 21 miljoner kronor som blev kraftigt övertecknad med en teckningsgrad om 1 269%.

Teckningskursen var 150 kronor per unit. Varje unit består av fem aktier och fyra vederlagsfria teckningsoptioner TO 1, vilket innebär att teckningskursen motsvarar 30 kronor per aktie. Teckningsoptionen har dock inte börjat handlas ännu.

Aktien har hittills i dag handlats till 39 kronor som högst betalt och 33 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 37,01 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 23,4% jämfört med teckningskursen på 30 kronor. Aktier för 3,3 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 2,76 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 102 miljoner kronor räknat på senast betalt.