Fed-chef: Ekonomin är skör

Federal Reserve-chefen i Cleveland, Loretta Mester, uppger i ett tal att den amerikanska ekonomin fortsätter att återhämta sig, men att ekonomin är skör och att det behövs ytterligare åtgärder från regeringen för att det inte skall skapas långsiktiga ärr från pandemin.
“Det verkar tydligt att ytterligare finanspolitiskt stöd behövs för att tillhandahålla en bro för hushåll, småföretag och statliga och lokala kommuner som har drabbats av pandemins tyngd tills återhämtningen är hållbart på plats”, sade Mester enligt ett tal som hon planerade att hålla inför National Association for Business Economics.

Mester är en av de Fed-ledamöter som röstar kring penningpolitiken. Hon bedömer att ekonomin kommer att vara något svagare än förra året i slutet av året och att arbetslösheten kommer att ligga på höga ensiffriga tal.

En undersökning som Fed i Cleveland genomfört visar att både företag och konsumenter räknar med att effekterna från pandemin kommer att hålla i under en längre tid. Inflationen bedömer hon fortsatt kommer att ligga väl under målet om 2 procent.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här